Hoitopalvelut

Tarjoamme hoitopalveluissamme analyysejä, osteopatiaa ja hierontaa. Kokonaistarjoamamme mahdollistaa sinulle hoitojen ja yksilöllisen sekä ryhmäpohjaisen harjoittelun yhdistämisen hyvinvointisi tueksi.

Osteopatia

Pilates Ateljé Espoossa tarjotaan osteopaattista hoitoa ortopedisen osteopatian näkökulmasta. Ortopedinen osteopaatin työn perustana ovat haastattelu ja tutkiminen. Ortopedinen osteopaatti tuntee kehon fysiologian, anatomian ja omaa taidon käyttää useita satoja testejä todentaakseen asiakkaan lähtökohdan.

Hoidot voivat koostua terapeuttisesta harjoittelusta, faskia – eli lihaskalvotekniikoista, trigger -painannasta tai hieronnosta, nivelten manipulaatiosta tai mobilisaatiosta ja pehmytkudostekniikoista. Osteopaatti pystyy tarvittaessa myös rentouttaviin hierontaotteisiin, vaikka ne eivät ole hoidon päätarkoitus.

Ortopedinen osteopatia on manuaalinen hoitomuoto, joka kuuluu lääketieteellisten manipulaatiohoitojen piiriin. Osteopatian tarkoituksena on kehon rakenteellisten ja toiminnallisten häiriö- ja kiputilojen ennaltaehkäisy, tutkiminen ja hoito. Osteopaatti hallitsee tyypilliset työ- ja urheiluperäiset vammat sekä eri-ikäisten ihmisten tuki- ja liikuntaelin vaivat.

Tyypillisimpiä osteopaatin hoitamia vaivoja ovat nivelkivut, iskiasvaivat, puutuminen, päänsäryt, huimaus, migreeni, purentavirheet, rasitusvammat, vammat yleensä, kasvukivut, ylivilkkaus, vatsavaivat ja korvatulehdus kierre, hermoston toimintahäiriöt, unettomuus, masennus ja stressi ovat monelle syitä hakeutua osteopaatin vastaanotolle. Hoidossa ei vain rauhoiteta oiretta, vaan jäljitetään vaivan todellinen syy.

Osteopatiassa nivelongelmia hoidetaan pehmeillä ja rauhallisilla mobilisaatiotekniikoilla kivun lievittämiseksi ja/tai liikelaajuuden palauttamiseksi, kuitenkin niin että pysytään nivelen normaalissa fysiologisessa liikelaajuudessa. Osteopaattisia hoitoja voidaan antaa kaikille pienistä vauvoista alkaen. Tarjoamissamme palveluissa keskitymme nuoriin (kouluikäisiin) ja aikuisiin.

Jos kärsit hiirikädestä, osteopaatti voi löytää vaivan jumittuneesta rintarangastasi. Selkäkipuinen saattaa tarvita lannerangan hoitoa. Kolarissa ollut tarvitsee usein niskan alueen tarkastuksen vaikka ei tuntisikaan mitään fyysistä kipua ja hän voi tarvita yleistä koko vartalon lihasten rentoutusta tai esimerkiksi hermoston rauhoittamista. Toimiva hoito on ammattilaisen tekemä manipulaatiohoito. Näissä tilanteissa osteopatia on virallinen hoitomuoto, muiden hoitojen ollessa vaihtoehtoisia hoitomuotoja.

Osteopaattia kiinnostaa ihmisen koko elämä, joten hän usein aloittaa hoidon pienellä haastattelulla. Osteopaattia kiinnostaa miten nukut, mitä lääkkeitä käytät ja mitä perinnöllisiä sairauksia suvussasi on jne. Jokainen hoito räätälöidään juuri sinun tarpeisiisi. Osteopaatti hallitsee useita menetelmiä, joista hän valitsee tehokkaimman hoidon.

Ortopedinen osteopatia on monipuolinen ja turvallinen koko kehoa hoitava menetelmä, joka tehoaa monenlaisiin vaivoihin. Osteopaatti hoitaa sinua käsillään. Räätälöity hoito nopeuttaa paranemista ja auttaa kehon palautumisessa. Tavoitteena on tasapainoisesti toimiva keho.

Valitse manipulaatio hoitomuodoksesi ja saat pehmeän hoidon vaivaasi.

Shiatsuhieronta

Shiatsuhieronta on japanilainen hieronta muoto, virallisesti Namikoshi Shiatsu Ryouhou, joka on nimetty sen perustajan Mr. Tokujiro Namikoshin mukaan. Shiatsuhieronnan aikana Shiatsupraktikko hoitaa asiakasta käyttämällä erilaisia painelutekniikoita, käyttäen sormia, kämmeniä ja peukaloita. Painelun syvyys ja kesto määräytyvät asiakkaan tarpeiden mukaan. Tämä maksimoi Shiatsuhieronnan tehokkuuden.

Syy tulla Shiatsuhierontaan:

*Stressin lievennys
*Koko kehon rentoutus
*Koko kehon hoito
*Loukkaantumisista palautuminen
*Terveyden ja hyvinvoinnin ylläpito
*Hellä hoitomuoto

Shiatsuhieronta hoitaa:

*Selkäkipu
*Pääkipu
*Jäätynyt olkapää
*Jäykkä niska ja hartiat
*Stressiperäiset syyt (unettomuus, korkea verenpaine, …)

Epävarmoissa tilanteissa suositellaan turhien riskien välttämistä. Anna asiantuntevan lääkärin arvioida ensin tilanteesi ja antaa ammattilaisena ohjeet sinulle myös hoidon suhteen.

Anna itsellesi hetki laatuaikaa ja rentoudu.